Doe-het-zelf reparatieserie - perskraanreparatie (1)

- Jan 07, 2019-

Voorbereidingsgereedschap: schroevendraaier, penetrerend smeermiddel, tang of verstelbare sleutel en de te vervangen mat.

Tapkraan reparatiestappen:

Stap 1. Sluit de inlaatklep. Verwijder de kleine schroeven op of achter de kraanhandgreep om de hendel te verwijderen die op het kraanlichaam is bevestigd. Sommige schroeven zijn verborgen onder metalen knoppen, plastic knoppen of plastic vellen die in de handgreep worden geklikt of geschroefd. Open gewoon de knop en u ziet de handgreepschroef bovenop. Gebruik indien nodig enkele osmotische olie zoals WD-40 om de schroeven los te draaien.

Stap 2: Verwijder de hendel en kijk naar de delen van de kraan. Gebruik een grote tang of verstelbare sleutel om de pakkingmoer te verwijderen en zorg ervoor dat er geen krassen op het metaal achterblijven. Draai de plug of as in dezelfde richting als toen u de kraan omdraaide om ze los te draaien.

Stap 3: Verwijder de schroeven waarmee de wasmachine is bevestigd. Gebruik indien nodig een infiltratiesmeermiddel om de schroeven los te draaien. Controleer de schroeven en spoelen en vervang ze als ze beschadigd zijn.