Doe-het-zelf-reparatieserie - de kraan lekt door de kraanafdichting

- Jan 09, 2019-

Druppelen treedt op wanneer de kraan gesloten is; er treedt waterlekkage op wanneer er water door de kraan stroomt. Als u water uit het handvat ziet komen, lekt uw kraan; het eerste dat u moet doen, is ervoor zorgen dat de vulmoer van de kraan goed vastzit, maar zorg ervoor dat u de moer niet bekrast met een tang of sleutel.

Hier zijn de gereedschappen die u nodig hebt om de kraanafdichting te vervangen: verstelbare sleutel, vervangende kraanafdichting, vaseline.

Als u vindt dat de oorzaak van het lek niet is dat de moer loszit, moet u de verzegeling vervangen. De afdichtring van de kraan kan een dichte afdichtingsring zijn die is samengesteld uit een of meer O-vormige rubberen ringen, of iets als een draad of een zachte metalen draad die rond de patroon onder de pakkingmoer is gewikkeld.

Volg deze stappen bij het vervangen van de kraanafdichting:

Stap 1: Draai de watertoevoer dicht en verwijder de kraanhandgreep.

Stap 2: Draai de pakkingmoer los en verwijder de moer en de oude pakking van de plug.

Stap 3: installeer een nieuwe verzegeling. Als u een lineair afdichtingsmateriaal gebruikt, wikkel het dan een paar slagen rond de cartridge. Als het een afdichtingsmateriaal is, zoals een zachte draad, wordt het alleen rond de cartridge gewikkeld.

Breng een dunne laag Vaseline-olie aan op de schroefdraden van de patroon en de schroefdraad van de pakkingmoer voordat u de kraan weer in elkaar zet.