Kraan classificatie (1)

- Jan 14, 2019-

Volgens de structuur kan het worden onderverdeeld in verschillende soorten kranen. De kraan van het enkel type heeft slechts één inlaattype, dubbel type en drievoudig type. Er is één inlaatpijp, slechts één waterpijp, die een warmwaterpijp of een koudwaterpijp kan zijn. Over het algemeen worden keukenkranen vaak gebruikt. Het dubbel aangesloten type kan tegelijkertijd op zowel warme als koude leidingen worden aangesloten. Het wordt meestal gebruikt voor badkamerbekkens en gootstenen met warmwatervoorziening. Naast de twee leidingen van warm en koud water kan het drievoudige type ook op douchekoppen worden aangesloten. De kraan in de badkuip. De kraan met één handgreep kan de temperatuur van het warme en koude water met één handgreep aanpassen, en de dubbele handgreep moet de koudwaterleiding en de warmwaterleiding afzonderlijk aanpassen om de watertemperatuur aan te passen.

Volgens de openingsmethode kan het worden onderverdeeld in spiraaltype, sleuteltype, lifttype, duwtype, aanrakingstype en inductief type. Wanneer de schroefhendel wordt geopend, moet deze veel bochten draaien; de hendel van het sleuteltype hoeft over het algemeen slechts 90 graden te worden gedraaid; de handgreep van het lifttype hoeft alleen te worden opgetild om water af te voeren; de inductieve kraan zal automatisch water afvoeren zolang de hand onder de kraan reikt. Daarnaast is er een tijdgesloten kraan. Nadat de schakelaar is uitgeschakeld, stroomt het water nog een paar seconden voordat het stopt, zodat het vuil op de hand wanneer de kraan wordt gesloten, opnieuw kan worden gewassen. De inductiekraan maakt gebruik van het principe van infraroodinductie en het aandrijfvermogen is verdeeld in twee typen: AC / AC / DC / DC / DC / D / C. De wisselstroom is 220V / 50Hz of A / C110V / 60Hz. De gelijkstroom wordt aangedreven door 4 AA-batterijen en de spanning is 6V.

Volgens de functie, kan het worden verdeeld in wastafelkraan, badkraan, douchekraan, aanrecht kraan, bidet kraan, spoelklep, inductie spoelklep, buitenkraan en ga zo maar door. Over het algemeen is de kraan van de wastafelkraan lager en korter, en de kraan voor de keuken is over het algemeen draaibaar met een lange mond en is geïnstalleerd tussen de twee wasbakken. De afstand tussen de twee inlaatopeningen van de mengwaterdouche-kraan is meestal 15 cm +/- 1 cm, en sommige douchekranen hebben een topsproeier en een handdouche met een lagere wateruitlaat voor het verwijderen van water buiten de douche. Het mondstuk van de kraanuitlaat kan 360 graden worden gedraaid.