werkingsprincipe van keramische cartridge

- Jan 30, 2019-

Er zijn drie gaten in de onderkant van de algemene keramische patroon, twee voor de invoer voor warm en koud water, één voor het water in de patroon; de onderkant van de cartridge heeft een afdichtingsring om de afdichting met de hoofdbehuizing te garanderen. Wanneer deze is aangesloten op het hoofdgedeelte, kan deze ervoor zorgen dat de kanalen voor koud water en warm water en de twee gaten van de cartridge één-op-één overeenkomen.

De cartridge regelt het openen en sluiten van de twee gaten, wat wordt gerealiseerd door de beweging van twee keramische platen. Er wordt aangenomen dat het gat aan de linkerkant heet water is, het gat aan de rechterkant in koud water en de hendel is gesloten om de klepsteel te bewegen om het keramische stuk te bewegen. De linker en rechter gaten zijn verzegeld. Op dit moment stroomt er geen water in de cartridge. De afdichtingsring aan de onderkant van de cartridge laat de waterstroom door de cartridge gaan om de waterafvoer van het hoofdlichaam binnen te gaan. Er komt geen water in de cartridge en het hoofdlichaam produceert geen water.

Wanneer de hendel helemaal links wordt geopend, wordt het keramische stuk verplaatst, zodat het gat aan de linkerkant volledig wordt geopend en het gat aan de rechterkant wordt gesloten. Het koude water probeert dus de klepplug binnen te gaan en wordt geblokkeerd en het water in het warmwaterkanaal komt in de patroon. Een kleine ruimte binnenin de cartridge is het onregelmatige concave gat van het keramische stuk en stroomt vervolgens in het hoofdlichaam door het onderste gat, zodat het water van het hoofdlichaam heet water is; wanneer de hendel uiterst rechts wordt geopend, is het koud water, wanneer het naar het midden wordt geopend, wordt het kanaal voor warm water voor koud water tegelijkertijd geopend en stroomt het in de cartridge om te mengen en stroomt vervolgens naar buiten als warm water .